Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Adventi naptár

Idén már jó előre elterveztem, milyen adventi naptárt készítek a nagyfiamnak.  Kistestvére mellett ugyanis jól be kell osztanom az időmet, hiszen nem mindig van akkor és annyi időm, ahogy szeretném:)

Kis boríték alakú csomagocskákat képzeltem el és természetesen jó pár hasonlót találtam is a neten inspirációnak(pl. ez és ez is). Végül elkészült a saját verzió:

Volt itthon még egy darab bordós vékonyabb polár anyagom, filc helyett azt használtam. Kék hímzőcérnával kicsi borítékokat varrtam. Kék szalaggal fogtam össze, melyre az aktuális napot jelző korongokat fűztem. A korongok kék kartonból készültek, amire aranyszínű kartonból kisebb korongokat ragasztottam és végül erre írtam rá bordó filccel a napok számát.

Egy zsineg lesz felkötve két karnis közé és arra kerülnek majd facsipesszel felcsiptetve a csomagocskák.

A tartalmat illetően is igyekeztem újítani. Csak egészen kevésbe került édesség (rágógumi, pez cukorka), a többség egy papírt rejt üzenettel, rejtvénnyel, térképpel vagy egyéb feladvánnyal, ami alapján az adott napi meglepit fel lehet kutatni. A meglepetések közt van mini jegyzetfüzet, nyomtatott-kivágható-összeragasztható kisautó, pici figurák, stb.

Remélem, nagy örömet fog okozni a tulajdonosának:) És pszt, mert ő még semmit sem sejt róla!
Szólj hozzá!