Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Angyal gyöngyből

Fellelkesülvén korábbi gyöngyfűzéses próbálkozásainkból karácsonyi ajándékkísérőnek és karácsonyfadísznek angyalt készítettünk gyöngyből.

Egy nagyon egyszerű mintát választottam, kezdőként sem okozott problémát az elkészítése és nagyon gyorsan megvan.

Ötlet és minta (kis módosítással) innen.
Hozzászólások

Stróbl A. Diána
2012. szeptember 26. - 16:04

Szia! Szeretném a segítségedet kérni, hogyan tudnék ilyen angyalkát készíteni. Kb 8éve foglalkoztam utoljára gyöngyfűzéssel, akkor sem mélyültem bele ennyire. Kozmetikus vagyok, vendégeimnek szeretnék készíteni ajándékokat és idén a gyöngyös díszekre esett a választásom. Kb 40dbot kell készítenem, így szntem lassan elkezdhetem a ”gyártást”, de nem tudom hogy kezdjek hozzá! :(
Kérlek segíts!
Köszönöm, üdv. Dia

Rea
2012. október 07. - 21:36

Szia Dia!
Nem nagy ördöngösség elkészíteni, én kezdő gyöngyfűző vagyok, de ez nagyon gyorsan ment.

Megpróbálom leírni lépésről lépésre, remélem, érthető lesz :-)

Veszek egy darab drótot (nem emlékszem, hogy pontosan mekkorát, de szerintem kb 50-60 cm). A közepére felfűztem 18 db 2 mm-es kásagyöngyöt, kört formáztam belőle, majd a drót szárait néhányszor összetekertem. Ez lett az angyal glóriája.

A drót két szárát különválasztottam és egy 8mm méretű fehér gyöngy két oldalán bedugtam és kivezettem őket az ellentétes oldalon, majd a gyöngy alján egyet tekertem rajta, ez lett a feje.

A drót két szárát együtt belefőztem egy 4 mm-es fehér gyöngybe majd ahogy kijöttek elkezdtem kialakítani a kezeket. Mindkét drótszárra 5 db 4 mm-es kásagyöngyöt fűztem. Az 5. gyöngyből kiérve a drótot visszadugtam a 4.-be és úgy visszafzettem. Ezt mindkét szárral megcsináltam. Egyet tekertem dróton, hogy ne essenek le a gyöngyök, majd elkezdtem a szárnyakat. Mindkét drótszárra 20 db 2 mm-es kásagyöngyöt főztem. Úgy ” rögzítettem” a szárnyakat, hogy a végén a szárny első gyöngyébe fűztem bele a drótot.

Ahogy ez kész az egyik drótszárra felfűztem két gyöngyöt, majd a másik drótszárt is átdugtam rajta. Majd folytattam ugyanígy, 3 – 4 – 5 – illetve 6 gyönggyel. Ez lett az angyalka ruhája. A végén a drótszárakat a felette lévő sor utolsó gyöngyébe dugtam és elvágtam.

Ezek pici, kb. 5-6 cm-es angyalkák lettek. Nagyobb gyöngybből lehet nagyobbakat. A 2 mm-es kásagyöngy már elég pici, amelyiken kétszer kellett átdugni a gyöngyöt, az elég nehézkes volt, lehet, hogy érdemes picit nagyobb gyönggyel elkészíteni.

Tényleg nem nehéz, ha az első darab elkészül,már gyorsan megy a többi.

Remélem, tudtam segíteni, sok szerencsét az elkészítéshez,
Rea

Dia
2012. november 05. - 16:29

Szia!
Köszönöm szépen! Már megcsináltam 12-13dbot nem tudom pontosan:) Szépen haladok velük, nagyon köszönöm még egyszer a segítségedet! Üdv. Dia

Rea
2012. november 06. - 17:22

Örülök! További jó fűzögetést:)

hegedüs réka
2013. november 25. - 12:12

nagy baj ha nem drótból csináltaM

?

Rea
2013. november 25. - 14:39

Még nem próbáltam drót helyett másból, de biztos nem baj :-)

Melinda
2013. december 06. - 18:40

De jó,hogy megtaláltam ezt az oldalt! A 7 éves kislányom,most fűzi az angyalkát! :) Már hetek óta megvannak a gyöngyök,de nem tudtuk,hogy hol kezdjünk hozzá! Köszönjük!

Rea
2013. december 06. - 20:18

Örülök, hogy segíthettem :-) Jó fűzögetést a lányodnak!

Szólj hozzá!