Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Angyalka parafadugóból

Imádom az angyalkás dekorációt így karácsony táján, ezért biztos, hogy kiötlünk valamit minden évben. Ezeket a helyes darabokat a Kreatív ötlettár gyerekeknek című könyvben talált ötlet alapján készítettük.

Először csak néhány darab született, de a sikerre való tekintettel sorozatgyártásba fogtunk:-)

Elkészítése kicsit pepecselős, de nem bonyolult, gyerekekkel is nyugodtan belevághatunk. Az én fiam lelkesen festett és vágott, a végeredményt pedig büszkén mutogatta.

Az alábbiak szerint készíthetjük el:

  • Parafadugóból levágunk egy szeletet, ez lesz az angyal feje.
  • Testét tetszés szerint festjük, dekoráljuk akrilfestékkel.
  • A fejét fehérrel lefestjük, majd tollal, filctollal megrajzoljuk az arcát.
  • Kartonból szárnyat vágunk és a testére ragasztjuk (én pillanatragasztóval csináltam, az fogta meg leggyorsabban, de természetesen sima papírragasztó is használható).
  • Fonalból rövid darabokat vágunk, középen összekötjük és a fej hátuljára, középre ragasztjuk (legegyszerűbb és leghatékonyabb ragasztópisztollyal).
  • Majd a végén egy gombostűvel átszúrjuk a fejét (ez egy nehezebb művelet, ezt semmiképpen se gyerkőc csinálja, mert könnyen megszúrhatja magát) és úgy rögzítjük a testéhez. Mielőtt teljesen beleszúrnák, akasztót is teszünk rá és úgy nyomjuk bele végleg a gombostűt.

Kész is a cuki kis angyalkánk, amit akaszthatunk karácsonyfára, adhatunk ajándékkísérőként, vagy egyszerűen csak a nappali vagy a gyerekszoba adventi-karácsonyi dekorációjának része lehet.