Aszalt áfonyás muffin
Volt itthon egy csomag aszalt áfonya és szerettem volna gyorsan valami finom desszertet készíteni. Így esett a választásom erre a muffinra:
Aszalt áfonyás-kakaós muffin
Hozzávalók
- 15 dkg vaj v. margarin
- 15 dkg barna cukor
- 3 tojás
- 15 dkg liszt
- 2 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál kakaó
- fél csomag sütőpor
- 10 dkg aszalt vörösáfonya
- 2 evőkanál rum
Elkészítés
Az áfonyát beáztatjuk a rumba. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Utána belekeverjük a tejfölt és az áfonyát. Ehhez a masszához adjuk a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. A papírkapszlikba adagoljuk és 160 fokos előmelegített sütőben kb 25 percig sütjük.
Ha készen van citromlével elkevert porcukrot kenhetünk a tetejére, de enélkül is finom.
A szokásos csokis muffinunkat szerintem nem múlja felül és én több áfonyát is elviselnék benne, de egyébként kellemes ízű, könnyű tésztájú finomság. Biztos nem most készítettem utoljára.