Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Süthető gyurmával díszített bögre kanállal

Már elég régóta rakosgatok itthon egy doboz mindenféle színű süthető gyurmát. A Meskán rengeteg ötletet találtam a felhasználására, de eddig, a sütipecséten kívül még nem álltam neki semminek.

A fiamék az osztályban megajándékozzák egymást, ő egy kislányt húzott. Pont mostanában láttam, hogy bögrét is lehet süthető gyurmával díszíteni, gondoltam, kipróbálom, legfeljebb mégsem adjuk oda és veszünk helyette valamit…

Mivel tudtam, hogy még bejönnek a kislánynál a pónis játékok, egy pónit próbáltam formázni a bögrére (a neten találtam egy képet, nagyjából azt másoltam le). Őszintén szólva én nem voltam túlzottan elégedett vele, de ez inkább abból fakad, hogy fiús anyukaként ez a pónis dolog olyan idegen nekem.  A megkérdezett “szakértő” anyukák szerint jól sikerült.

Kiegészítőként pedig egy teáskanalat is tettünk hozzá, aminek pedig a nyelét vontam be és díszítettem süthető gyurmával. Ezzel már elégedett voltam, elsőre teljesen jól sikerült.

Miután sütőben utasítás szerint kisütöttem és kihűltek, lelakkoztam őket, hogy tartósabb legyen a minta. A pónit a pohárral együtt sütöttem, utána óvatosan le lehetett választani és UHU mindentragasztóval felrögzítettem.

Süthető gyurmából internetes kutakodásaim alapján a Fimo márkájút vettem. Használatkor kezünkkel kicsit megmelengetjük, hogy formázhatóvá váljon, majd nekiállunk az alkotásnak. A kész művet 110 fokon 30 perc alatt kisütjük. Száradás után lakkozhatjuk, de nem jó bármilyen lakk, mert pl. az általános hobbi lakktól ragacsossá válik lakkozás után. Nekem az oldószeres lakkot javasolták és az teljesen bevált, szép sima és fényes lett a lakkozott felület.
Hozzászólások

laura
2013. január 16. - 15:29

a bögrével együtt sütötted ki? köszi :)

Rea
2013. január 16. - 16:39

Igen!

Marianna
2013. január 21. - 22:42

Szia!
Szerintem is nagyon jól sikerült. Szeretnék érdeklődni, hogy te hol szerezted be a gyurmákat, illetve, hogy mivel ragasztottad fel az apró részeket. Én nem rég kezdtem el foglalkozni a süthető gyurmával, és sajnos gyakran leesnek az apró részek. akár hogy is igyekszem rányomni. további jó gyurmázást!

Rea
2013. január 22. - 12:15

Szia!

A gyurmát innen rendeltem: http://www.opitec.hu/index.php

Én nem ragasztgattam külön a részeket, csak összenyomkodtam és nem esett szét. Gondolom a lakkozás is kicsit összefogta. De sokan az apró részek ragasztásához pillanatragasztót használnak.

Alexi
2013. augusztus 12. - 10:35

Szia!
Azt szeretném kérdezni, hogy miután UHU-val felragasztottad az mosogatásnál nem esik le?
Válaszod előre is köszönöm! :)

Rea
2013. augusztus 12. - 23:02

Szia!
Karácsony óta nem esett le :-)
Uhuból a mindentragasztót vettem, az jó erős.
Andi

Alexi
2013. augusztus 14. - 15:50

Köszönöm hogy ilyen gyorsan válaszoltál! Már tudom mivel fogom tölteni legközelebb a szabadidőmet :)

Rea
2013. augusztus 14. - 22:10

Szívesen! Sok sikert az alkotáshoz, szerintem nem nehéz, csak sok türelem kell hozzá :-)

Lili
2013. november 09. - 12:47

Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan sütötted a bögrével együtt a mintát? Csak lefektetted a sütőben a díszített bögrét? Illetve milyen bögrét használtál? Sima kerámia?

Köszönöm!

Rea
2013. november 09. - 15:29

Szia! Igen, csak lefektettem a sütőlapra a bögrét és egy sima kerámia bögre volt. Azóta készült egy másik is, ahhoz is csak egy sima egyszínű, olcsó bögrét vettem.
Andi

Lili
2013. november 09. - 17:42

Köszönöm! Eddig nem mertem kipróbálni, de akkor itt az ideje! :)

Rea
2013. november 09. - 17:47

Hajrá! Nekem is régóta meg volt már a gyurma, mire neki mertem fogni :-)

Névtelen
2015. június 06. - 17:23

szia :) csak uhv ragasztóval lehet felragasztani? :)

Rea
2015. november 10. - 09:02

Szia, szerintem bármilyen erősen fogó ragasztó (akár pillanatragasztó is) jó, nekem UHU volt itton, azért ezt használtam.
Andi

Szólj hozzá!