Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Bonbon

Ezt a bonbon receptet szintén Dolce vita oldalán találtam. Az elkészítése nagyon egyszerű, a hozzávalók alapján pedig az ízét is sejteni lehet:-) Hát tényleg nem okozott csalódást.

Narancsos- mascarponés bonbon (kb 16 db)

15 dkg magas kakaótartalmú (80%-os) csokoládé, 4 púpozott teáskanál mascarpone, 1 narancs héja lereszelve, pár csepp narancslé

 

  • Vízgőz felett olvasszuk fel a csokoládét, vigyázzunk nehogy túlmelegítsük!
  • Ha felolvadt a csokoládé, keverjük hozzá a narancshéjat, a levet és a mascarponét
  • Öntsük a krémet a formákba, tegyük a hűtőbe.

Lehet kapni gyönyörű szilikonos bonbon formákat, de amiket eddig láttam, azoknak horror áruk van, így én maradtam az olcsó, de szerintem mutatós Ikeás jégkockakészítő formánál.

Már tavaly is készítettem bonbont, akkor egy Mars csokis változat lett a legjobb, érdemes ezt is kipróbálni.

Bonbon Mars csoki rajongóknak

Bonbonformát olvasztott étcsokival vékonyan kikenjük, majd hűtőbe tesszük, hogy megszilárduljon, a műveletet még legalább egyszer ismételjük.

Közben gőz felett felolvasztunk két összetört Mars csokit, fél deciliter tejszínnel lágyítjuk, majd megtöltjük vele a formákat. Kicsit dermedni hagyjuk, majd egy csokiréteggel lezárjuk.

Nagyon finom, kívül roppanós, belül krémes bonbont kapunk.