Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Csokis kanál

Karácsonyi gasztroajándék után kutatva leltem erre az igazán látványos, de roppant egyszerűen megvalósítható ötletre.

A csokis kanál kedves ajándék lehet ismerőseinknek, feldobhatjuk vele az ebéd utáni kávénkat, hiszen kinek ne esne jól egy hideg téli napon forrócsokit vagy csokis kávét kortyolgatni? A kanalat csak forró kávéba vagy tejbe mártjuk és néhány kavarás után kész is az üdítő csokis finomság.

Így készíthetjük el:

  • Egy kávéskanalat (hőálló műanyag vagy egy szép fémkanál, ami önmagában is látványos ajándék lehet) tetszés szerinti izű olvasztott csokiba mártunk, vagy a kanál mélyedését kitöltjük csokival.
  • Még a csoki megszilárdulása előtt díszítjük: kókuszreszelékkel, színes tortadarával, apró cukrokkal, cukorkonfettivel, reszelt narancs-/citromhéjjal, ellenkező színű csokival csíkokat húzhatunk bele, csak a képzeletünk szab határt.
  • Édesebb szájú ismerőseinknek készíthetjük úgy is, hogy bonbon formába állítjuk a kanalat.
  • Az elkészült remekműveket fóliába csomagoljuk, szalaggal átkötjük  és meglepjük vele szeretteinket.

Néhány tipp:

  • Csokit gőz felett pici vajjal olvasszuk fel. Választhatunk már eleve ízesített csokit, de mi magunk is próbálkozthatunk az ízesítéssel (instant kávé, kapuccinó, kókusz, néhány csepp finom krémlikőr, reszelt citrom/narancshéj, stb.)
  • Ha forró csokinak szeretnénk, akkor nagyobb mennyiségű csokit tegyünk a kanálra. Ebben az esetben lehet célszerű bonbonformába mártott kanalat készíteni.
  • Kávéhoz jobban illik a keserűcsoki, tejhez inkább az édesebb tejcsokit válasszuk.
  • A kész kanalakat ne hűtőben dermesszük, mert kifehéredik a csoki.

(A képek illusztrációk. Forrás: http://theberry.com/, http://www.joyschocolates.com/,  http://crafty.littlerockmamas.com)