Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Csokis muffin

Szeretek muffint sütni. Gyorsan elkészíthető, finom uzsonnára, reggelire vagy csak szimplán egy kávé mellé,  de egy kis leleményességel, kreativitással ünnepi desszertet is varázsolhatunk belőle.

A leggyakrabban készített és legszívesebben fogyasztott muffinunk ez a csokis muffin:

Stahl Judit féle csokis muffin:

Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
10 dkg vaj
2 tojás
15 dkg cukor
10 dkg narancsdzsem
3 evőkanál friss narancslé
1 teáskanál sütőpor
15 dkg liszt

Elkészítés:
Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra. A muffinsütőt kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Gőz fölött megolvasztjuk az apróra tört étcsokit és a kockára vágott vajat, majd langyosra hűtjük.
Elektromos kézi habverővel habosra keverjük a tojásokat a cukorral, majd fakanállal belekeverjük a narancsdzsemet, az átszűrt narancslevet és a langyos, vajas csokit. A lisztet összeszitálom a sütőporral és gyors mozdulatokkal hozzákeverem a tésztához.
A tésztát a formákba töltjük, kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Hogyan bolondíthatjuk meg?

  • Szerintem önmagában is nagyon finom a tészta, de egy kis mogyorókrém töltelékkel ellenállhatatlan:-)
  • Beszereztem szív és maci alakú muffinsütő formákat, a gyerekek imádják, ha abban sütöm. Valahogy jobban csúszik olyankor…
  • Szoktam apróra vágott diót, mogyorót vagy apró Smarties cukorkát a tésztába keverni, ezeknek a változatoknak is sikere van.