Diós-almás muffin
Szerintem ez egy igazi őszi-téli muffin, persze lehet máskor is készíteni:)
Stahl Judit receptje alapján készítettem:
Hozzávalók:
- 10 dkg durvára tört dió
- 10 dkg vaj
- 10 dkg barna cukor
- 5 dkg cukor
- 20 dkg finomlisz
- 2 kávéskanál sütőpor
- fél kávéskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 1 citrom reszelt héja és leve
- 25 dkg alma lereszelve (én picit ki is nyomkodtam)
- fél dl tej
- 10 dkg krémes joghurt
- 1 db tojás
Elkészítés:
A nedves és a száraz hozzávalókat külön-külön összekverem, majd gyors mozdulatokkal a két keveréket is összevegyítem.
12 lyukú muffintepsiben szétosztjuk a tésztát, 200 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.