Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Egyszerű horgolt hópelyhek

Még tavaly elhatároztam, hogy megtanulok horgolni, mert annyi klassz dolgot lehet csinálni, hogy teljesen belelkesedtem.

Aztán mikor elkezdtem tanulgatni, rájöttem, hogy nem annyira nagyon könnyű, mint ahogy elsőre gondoltam. Persze nem is túl nehéz, de én kötni is képtelen voltam rendesen megtanulni, valahogy a horgolás sem esik annyira kézre. A másik dolog pedig az idő, nehezen találtam rá egyszerre több időt, hogy jobban belemélyedjek. De nem adtam fel, így apróbb dolgokat kipróbáltam, horgolgattam.

Még nyáron bukkantam rá erre a nagyon egyszerű hópehely mintára és kitaláltam, hogy majd az adventi vásárra horgolok párat a fiamnak. Vicces volt, hogy nyáron bikiniben az udvaron hópelyheket horgolgattam, de így legalább tényleg készült néhány.

 

 

 

Így készült (a fent linkelt oldalon képekkel is bemutatják):

  • Csúszócsomóval kezdjük a horgolótűn, majd 4 láncszem és egy hamispálca az első láncszembe, így lesz egy körünk,
  • 4 láncszem és egy félpálca a körbe dolgozva,
  • utána 2 láncszem és egy félpálca a körbe dolgozva, ezt összesen 5x ismételjük, illetve az utolsó 2 láncszem után nem a körbe dolgozunk, hanem a az első négyes láncszemünk 2 szemébe dolgozzuk, így egy 6-os osztású kerékformát kapunk ,
  • ezután minden osztásba a következőt horgoljuk: 3 láncszem és egy hamispálca az adott részbe, 5 láncszem és egy hamispálca az adott részbe, 3 láncszem és egy hamispálca az adott részbe

(érdemes megnézni a képeket, mert sokkal bonyolultabbul hangzik leírva, mint ahogy meg kell csinálni, illetve az angol leírás szakszerűbb)

Miután elkészültek a pici remekművek, gombostűvel egy doboz tetejére rögzítettem őket szépen elrendezve és keményítő spray-vel (Rossmannban vettem, ingek keményítésére való elvileg) lefújtam. Száradás után akasztót raktam rájuk. Nem lettek kőkemények, de szépen tartják a formájukat.

 

 

 
Szólj hozzá!