Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Fürdőbomba

Kacérkodtam egy ideje a fürdőgolyó (fürdőbomba) készítéssel, de aztán valahogy mindig elmaradt. Végül karácsony előtt találtam egy nagyon egyszerű “receptet” a Lukrécia kencéi webolalon. Kevés összetevőből, víz nélkül, nagyon egyszerűnek és nagyszerűnek tűnt. A próbagyártás alatt valóban bebizonyosodott, hogy nagyon könnyű elkészíteni és gyorsan készen van. Karácsonyra több tucatnyit készítettünk ajándékba, adventi vásárra, mindenhol nagy sikere volt.

Összetevők:

  • 100 gramm szódabikarbóna
  • 50 gramm citromsav
  • 50 gramm keményítő
  • 40 gramm kókuszolaj
  • 20 csepp illóolaj (tetszőleges illattal)

Narancsos és levendulás illatút készítettünk, a narancsosba ment narancssárga zselés ételszínezék, a levendulásba pedig pici lila.A hozzávalókat jól összedolgoztuk, majd formába nyomkodtuk. Szilikon jégkockatartót használtunk, így picike fürdőbonbonjaink lettek. 1 nap pihenés, száradás után szépen kiszedhető a formából, de ha sietni szeretnénk, vagy nincs elég formánk, 10 perc mélyhűtőben történt pihentetés után gyönyörűen kijönnek a formából.

Karácsonyra kis ajándékdobozkákat is készítettünk wc papír gurigából és abba csomagoltuk a fürdőpralinékat. (általában 3 fért egybe)

Valentin nap közeledtével ismét készítettünk fürdőbonbonokat, ezúttal piros ételfesték segítségével pici piros szívek készültek. A fenti recept duplájából 40 db kb 3 cm-es szívecske készült.
Szólj hozzá!