Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Hagymaleves

Egy Nők lapja újságban találtam ennek a hagymalevesnek a receptjét. Nagyon szeretem a hagymát és sokszor ettem már levest belőle, de itthon még sosem készítettem el. Ez a recept nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető és a végeredmény nagyon finom. Biztos sokszor el fogom még készíteni.

Hozzávalók:
4 nagy fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg vaj
1 ek olívaolaj
1 l erőleves (kockából is jó)
1 dl tejszín
1 ek liszt

bors

Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat és az olívaolajat fazékban felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, és ügyelve, hogy ne kapjon oda, puhára dinszteljük. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és felöntjük az erőlevessel. Sózzuk, borsozzuk. Kis lángon 25 percig főzzük. Végül beleöntjük a tejszínt és összefőzzük. Ha sűrűbbre szeretnénk a levest, akkor a tejszínbe belekeverhetünk egy evőkanálnyi lisztet vagy egy kevés ételkeményítőt is.

Sajtos pirítóssal tálaljuk, de szerintem anélkül is fincsi.