Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Hagymás bab

A Bud Spencer-Terence Hill filmek kapcsán a hagymás babnak igen jó marketingje lett nálunk. Fiam, aki a babfőzeléket nem hajlandó megenni, a hagymás babot lelkesen tömte magába.

A www.spencerhill.hu rajongói oldalról választottam receptet és én így készítettem el:

Hozzávalók:

  • 40 dkg lilahagyma
  • 3 dkg zúzott fokhagyma
  • 3 konzerv (vörös)bab, egyik lehet csípős is (hogy ne kelljen órákig főzni)
  • 30 dkg füstölt bacon
  • liszt, pirospaprika
  • piros arany

Elkészítés:

Bacont és a hagymát apróra vágjuk, serpenyőbe rakjuk és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz. Hozzáadjuk a babkonzerveket és néhány perc alatt összerottyantjuk. Utána pici lisztet (kb. 1 dkg),  pirospaprikát (ízlés szerint) és piros aranyat (szintén ízlés szerint) adunk hozzá. Picit rotyogtatjuk, míg elfővi a vizét.

Szerintem finom, gyors és nagyon kiadós egytálételt kapunk.




Szólj hozzá!