Hagymás bab
A Bud Spencer-Terence Hill filmek kapcsán a hagymás babnak igen jó marketingje lett nálunk. Fiam, aki a babfőzeléket nem hajlandó megenni, a hagymás babot lelkesen tömte magába.
A www.spencerhill.hu rajongói oldalról választottam receptet és én így készítettem el:
Hozzávalók:
- 40 dkg lilahagyma
- 3 dkg zúzott fokhagyma
- 3 konzerv (vörös)bab, egyik lehet csípős is (hogy ne kelljen órákig főzni)
- 30 dkg füstölt bacon
- liszt, pirospaprika
- piros arany
Elkészítés:
Bacont és a hagymát apróra vágjuk, serpenyőbe rakjuk és addig pirítjuk, amíg a hagyma üveges lesz. Hozzáadjuk a babkonzerveket és néhány perc alatt összerottyantjuk. Utána pici lisztet (kb. 1 dkg), pirospaprikát (ízlés szerint) és piros aranyat (szintén ízlés szerint) adunk hozzá. Picit rotyogtatjuk, míg elfővi a vizét.
Szerintem finom, gyors és nagyon kiadós egytálételt kapunk.