Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Házi Kinder Paradiso

Szemezgettem már egy ideje ezzel a recepttel, mert a bolti Kinder Paradisot nagyon szeretem.  Aztán egyszer munka után gyorsan megcsináltam.  Az íze szerintem hasonlít a boltira és egyébként egy könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető édesség.

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg puha vaj
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg étkezési keményítő
  • 1/2 cs sütőpor
  • ½ citrom reszelt héja  (vagy 1 fiola citromaroma)
  • 1 csipetnyi só

Krémhez:

  • 2,5 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 csipetnyi só
  • 3 ek liszt
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a sütőporral, keményítővel elkevert lisztet. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját. Ha túl kemény lenne a massza, 1-2 evőkanál hideg tejet adhatunk hozzá. Sütőpapírral bélelt  közepes méretű (kb. 23×35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a krémet. A lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Tűzről levéve időnként megkeverjük, kihűtjük és ízesítjük a rummal és citromhéjjal. A végén a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.

A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.

Eredeti recept innen.