Házi Kinder Paradiso
Szemezgettem már egy ideje ezzel a recepttel, mert a bolti Kinder Paradisot nagyon szeretem. Aztán egyszer munka után gyorsan megcsináltam. Az íze szerintem hasonlít a boltira és egyébként egy könnyen és viszonylag gyorsan elkészíthető édesség.
Hozzávalók a tésztához:
- 4 tojás
- 15 dkg cukor
- 10 dkg puha vaj
- 10 dkg liszt
- 10 dkg étkezési keményítő
- 1/2 cs sütőpor
- ½ citrom reszelt héja (vagy 1 fiola citromaroma)
- 1 csipetnyi só
Krémhez:
- 2,5 dl tej
- 6 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 csipetnyi só
- 3 ek liszt
- 1/2 citrom reszelt héja
- 2 ek rum (vagy néhány csepp rumaroma)
- 2 dl habtejszín
Elkészítés:
A tésztához a lisztet átszitáljuk az étkezési keményítővel és a sütőporral.A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, a sót, majd a sütőporral, keményítővel elkevert lisztet. A végén óvatosan belekeverjük a tojások keményre vert habját. Ha túl kemény lenne a massza, 1-2 evőkanál hideg tejet adhatunk hozzá. Sütőpapírral bélelt közepes méretű (kb. 23×35) tepsibe simítjuk a masszát, és előmelegített 170 °C-os sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a krémet. A lisztet, a sót, a cukrokat csomómentesre keverjük kevés hideg tejjel. A maradék tejet felforraljuk, lassan hozzáöntjük a lisztes masszához, és kis lángon, folyamatos keveréssel sűrűre főzzük. Tűzről levéve időnként megkeverjük, kihűtjük és ízesítjük a rummal és citromhéjjal. A végén a keményre vert tejszínhabot is beleforgatjuk.
A kihűlt tésztát kettévágjuk és megtöltjük a krémmel.
Eredeti recept innen.