Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Hóember só-liszt gyurmából

A hideg őszi-téli napokon szoktuk leginkább bevetni a só-liszt gyurmát. Egyik évben karácsonyi ajándékként a gyerkőc praclijait nyomtam gyurmába, majd kifestettem és ezt kapta ajándékba a család. De kisfiam is szereti gyúrni, majd szárítás után festeni a kész alkotásokat.

Legutóbb az óviban készítettek egy nagyon aranyos hóembert gyerekek (ha már odakint nem lehet), amit muszáj megmutatnom, mert nagyon ötletes.

A test só-liszt gyurmából készült, a szeme és az orra narancshéjból, kalapkája karikára vágott parafadugó fele, kezében pedig egy darab hurkapálca. Mindezt egy kifestett kockasajtos dobozba ragasztották.

A só-liszt gyurma elkészítése:

  • 1 rész liszt
  • 1 rész só
  • annyi víz, amennyivel jól formázható, viszonylag kemény masszát kapunk
  • pici olaj

Jól összedolgozzuk, majd jöhet a gyurmázás!