Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Képviselőfánk

Gyermekkoromban anyukám gyakran készített képviselőfánkot. Mindig azt hittem, hogy macerás elkészíteni, ezért sokáig nem is álltam neki kipróbálni.

Aztán egyszer a férjem nagyon evett volna, elhatároztam, hogy meglepem. Sikerült is: őt is, magamat is. Rájöttem, hogy nem is olyan ördöngösség képviselőfánkot készíteni, ennél sokkal bonyolultabb dolgokat is kipróbáltam már.

A nosalty.hu oldalán talált recepttel próbálkoztam és azóta is maradtam ennél.

Hozzávalók a tésztához:

  • 1 dl víz
  • pici só
  • 1 kávéskanál cukor
  • 10 dkg liszt
  • 3 tojás
  • 10 dkg margarin

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 15 deka cukor
  • 4 tojás

(nekem a fenti tésztamennyiséghez fele ennyi krém is elég lett)

Elkészítés:

A fánkhoz a vizet, a margarint, a sót és a cukrot felforraljuk, majd állandó keverés mellett beleszórjuk a lisztet. Levesszük a tűzről, és egyenként belekeverjük a tojásokat a masszába.

Sütőpapírral bélelt tepsibe ringló nagyságú gömböket nyomunk. ( én kisebbeket szoktam) Hagyjunk helyet egy-egy süti között, mert kb. duplájára nő a tészta.

Forró sütőben sütjük kb. 15 percig. Közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összemegy a tészta.

A pudingport a 4 tojássárgájával és a cukorral egy kevés tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet és sűrűre főzzük. Tűzről levéve rögtön hozzákeverjük a 4 tojásfehérjéből felvert habot.

Megvárjuk, amíg a krém langyosra hűl és a félbe vágott fánkokat megtöltjük.

Az eredeti recept szerint a pudingra még egy tejszínhabréteg is jön, mi enélkül szeretjük.