Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Kishajók dióhéjból

Ősszel kaptam  egy zacskó pucolatlan diót.  Nagyon óvatosan törtem, hogy a dióhéjak pont félbe törjenek, mert az előző évben készített dióhéjkaticák sikerén felbuzdulva most is  tervbe vettük a héjak felhasználását.

Ezúttal kishajókat készítettünk.  Az épen maradt fél dióhéjakat modellgipsszel töltöttük meg, mielőtt teljesen megszilárdult volna, beleszúrtunk egy fogpiszkálót.

Miután teljesen megszilárdult a gipsz, festettük, lakkoztuk a kishajókat és vitorlát készítettünk dekorgumiból. A megszáradt kishajókat pedig vízre bocsátottuk.

Nem tudom, min múlik, de az első adag hajó gyönyörűen úszkált, a többi viszont rögtön elsüllyedt.  Azért így is jó móka volt!

Néhány megmaradt kishajóból pedig aranyos díszt is készítettünk. Nyár végén levágtuk az elszáradt faágakat az udvarunkban lévő néhány fáról és volt köztük néhány egészen vastag is. Ezekből fűrészeltünk karikákat, ezek felületét kékre festettünk, a szélét hópasztával díszítettük, majd lakkozás után a közepére ragasztottunk egy hajót.  Szerintem teljesen olyan, mint amiket tengerparti bazárokban árulnak.
Szólj hozzá!