Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Linzer

Nagyon régi, nagyon egyszerű, nagyon finom süti, nem is kell többet hozzáfűzni.

A hagyományos, legtöbb helyen megtalálható recept, ami alapján én is készítem:

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 tojássárgája
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál sütőpor
  • lekvár az összeragasztáshoz

Elkészítés:

A lekvár kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. A kész tésztát folpackba csomagolva egy órát hűtőben pihentetjük. Pihentetés után liszttel vagy porcukorral megszórt deszkán  fél cm vastagságúra nyújtjuk és a kívánt formára szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 175 fokon 10 perc alatt megsütjük, úgy hogy éppen barnuljon a széle. Vigyázzunk, mert melegen törékenyek!  Végül a telt és lyukas sütiket lekvárral összeragasztjuk. Megszórhatjuk porcukorral is, de anélkül is isteni.

A legfinomabb, ha lezárt fémdobozban áll egy napot: finom omlós, porhanyós lesz. Hűvös helyen egy hétig biztosan eláll.