Macis torta
Gasztro, Nyár, Ősz, Tavasz, Tél.
Kisebbik fiam macimániás, az ő kedvéért készült ez a macifej torta.
Gyorsan kellett elkészítenem, így semmi extra nincs benne. 7 tojásból készítettem piskótát (7 tojás, 7 púpos evőkanál liszt, 7 csapott evőkanál cukor, pici sütőpor). A nyers tésztából egy részét egy pici (kb. 10 cm átmérőjű) sütőpapírral bélelt jénai tálba öntöttem, a többit pedig egy 24 cm-es tortaformába.
Amíg a piskóta sült és hűlt, elkészítettem a krémeket. Egy-egy csokis, vaníliás és karamellás pudingot főztem kicsit sűrűbbre (fél liter tej helyett csak 3,5-4 dl-vel), majd mikor ezek langyosak lettek, egy-egy habosra kevert 10 dkg-os vajat elkevertem bennük.
Elég nehéz eltalálni azt a hőfokot, hogy a vaj ne olvadjon szét a pudingban, de a puding se legyen teljesen dermedt. Nekem már így is, úgy is sikerült. Igazából ezek csak az esztétikai értékét rontják, az ízét nem.
Szóval miután kihűlt a piskóta, a nagyot vízszintesen 3 részre vágtam, a kicsi kereket pedig először ketté vágtam (ezek lettek a fülek), majd mindkét felét vízszintesen még félbe.
A pudingokat egy-egy erős nejlonzacsiba kanalaztam, sarkukat kivágtam, majd a tortalapokat elkezdtem megtölteni. A piskóta szélét követve körbenyomtam az egyik krémmel, majd felváltva a többi krémekkel haladtam befelé. Az alsó két tortalapot így töltöttem meg, majd a tetején kialakítottam a maci arcát.
Leírva bonyolultabbnak tűnik, pedig tényleg hamar készen lettem vele és az ünnepelt is nagyon örült neki.