Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Megint malacpofi pogácsa

Készítettem már máskor is malacpofi pogácsát, de akkor hajtogatott, kelesztett tésztából. Most időszűke miatt Szamóca által ajánlott másik, gyorsabb verziót próbáltam ki.

Szerencsemalacok hozzávalói:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg szitán áttört túró
  • 25 dkg főtt tört krumpli (vagy ennek megfelelő mennyiségű krumplipüré vagy krumplipehely)
  • 2 kiskanál só
  • tojás a megkenéshez

Elkészítés: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Kb. 1 centis vastagságúra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. Felvert tojással megkenjük. Pici kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk az orrát és jól rányomkodjuk, szívószállal két lyukat nyomunk rá. Füleit is a kisebb méretű szaggatóval csináltam,négybe vágtam a kört és kettőt-kettőt odanyomkodtam fülnek. Szemei készülhetnek napraforgóból vagy borsból, esetleg tökmagból. Végén lekenem még egyszer felvert tojással, majd 200-220 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm.