Megint malacpofi pogácsa
Készítettem már máskor is malacpofi pogácsát, de akkor hajtogatott, kelesztett tésztából. Most időszűke miatt Szamóca által ajánlott másik, gyorsabb verziót próbáltam ki.
Szerencsemalacok hozzávalói:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg szitán áttört túró
- 25 dkg főtt tört krumpli (vagy ennek megfelelő mennyiségű krumplipüré vagy krumplipehely)
- 2 kiskanál só
- tojás a megkenéshez
Elkészítés: a hozzávalókat összegyúrjuk, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát. Kb. 1 centis vastagságúra nyújtjuk és nagyobb pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk. Felvert tojással megkenjük. Pici kör alakú szaggatóval kiszaggatjuk az orrát és jól rányomkodjuk, szívószállal két lyukat nyomunk rá. Füleit is a kisebb méretű szaggatóval csináltam,négybe vágtam a kört és kettőt-kettőt odanyomkodtam fülnek. Szemei készülhetnek napraforgóból vagy borsból, esetleg tökmagból. Végén lekenem még egyszer felvert tojással, majd 200-220 fokos sütőben kb. 15 percig sütöm.