Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Mézeskalács angyalka

Készítettem már papírból,  parafadugóból, ficből és még ki tudja miből, nem is tudom, eddig miért nem jutott eszembe mézeskalácsból is angyalkát csinálni.

Ha jobban belegondolok, van valahol egy angyal alakú kiszúróformám, de annak nem igazán tetszik a formája és elég kicsi is, így amikor évekkel ezelőtt megpróbálkoztam vele, nem tudtam szépen kidíszíteni. Aztán valamelyik nap eszembe jutott, hogy a papírangyalkához hasonlóan szívekből össze tudnék rakni helyes kis mézeskalács angyalokat. Körülnéztem az interneten, találtam néhány hasonlót, másnak is eszébe jutott ez a variáció:-)

Nem vártam sokáig a kipróbálással. A szokásos mézestésztámból készítettem. Nedves kézzel nyomtam rá a testre (nagy szív) a két kis szárnyat (kis szívecskék), majd egy gombócot ellapítva fejet készítettem. És hogy még aranyosabb legyen, fürtös hajat is kunkorítottam neki.

Szerintem első próbálkozásra nem is lett rossz:-)

Néhány darabot félretettem, amiket majd az óvónénik karácsonyi ajándékába teszek, a többit celofánba csomagoltam és aranyszínű szalaggal átkötöttem. Remélem, majd a megajándékozottak is olyan örömmel fogadják, amilyen lelkesedéssel én készítettem őket!