Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Nutella házilag

Családunkban a fiúk nagy Nutella rajongók. Viszont az évek során a mogyorókrém ára felfelé, minősége pedig lefelé vette az irányt. Ezért gondolkodtam már egy ideje,  hogy meg kellene próbálni házilag készíteni.

Aztán kaptam egy nagy zacskó törökmogyorót és elérkezettnek láttam az időt, hogy tényleg meg is csináljam. Rábukkantam a neten egy roppant egyszerű receptre a Zamat és Illat blogon.

Hozzávalók:

9 dkg porcukor

10 dkg őrölt mogyoró

10 dkg  jó minőségű étcsoki

7 dkg vaj

1 dl sűrített tej (nem a tubusos, hanem az üveges, amit én kávétej néven találtam meg)

Én a mogyorót (pirítás után) a cukorral együtt kávédarálón daráltam finomra (önmagában a mogyorót nem lehet, mert az olajtartalma miatt összeáll, de a cukor kicsit “felfogja” ezt és együtt már megbirkózik vele a daráló). Természetesen lehet kézi dió/sajt darálóval is, de azzal nagyobb szemcséjű lesz.

A vajat és a csokit mikróban óvatosan megmelegítettem és felolvasztottam. Belekevertem a szintén langyos sűrített tejet, majd hozzáadtam a cukros mogyorós keveréket és jól elkevertem. Ráküldtem a botmixert és szép egynemű pépesre mixeltem. Üvegbe töltöttem és egy kis kóstolgatás után ment a hűtőbe.

Nekünk nagyon bejött:) Intenzív csoki és mogyoró íze van, meg sem közelíti a boltit.

Mi csak nasiként elkanalazgattuk, de finom lehet süteménybe, palacsintába töltelékként is.

Karácsonyra finom gasztroajándék lehet (hűtőben tárolva jó pár hétig eláll, ha addig nem esszük meg:).