Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Szivecskés torta

Egy családi születésnapra készítettem ezt a tortát.  Egyszerű csokoládékrémes torta marcipán borítással.

Nem nagyon szoktam tortát sütni, valahogy mindig találok kifogásolni valót az elkészült műveimben, elsősorban esztétikailag:) Persze ritkán azért belevágok, de a süti sütés közelebb áll hozzám.

Ehhez a tortához hét tojásból sütöttem hagyományos piskótát (7 tojás, 7 púpos kanál liszt, 7 csapott evőkanál cukor, pici sütőpor). A tölteléke főzött csokikrém volt, ami így készült:

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 1 evőkanál kakaó
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 25 dkg margarin

Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a kakaóval gőz fölött óvatosan, folyamatosan keverve,  elkezdjük főzni. Nagyon ügyeljünk rá, hogy ne túl nagy hőmérsékleten főzzük, mert a tojás összeugrik. Amikor már elég meleg, beletördeljük a csokit. Ha gőzölög a krém, levesszük és kihűtjük. Végén a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk.

A kb. 25 cm átmérőjű tortaformához másfél adag krémet használtam.

A piskótát 3 lapba vágtam szét, betöltöttem krémmel és a külsejét is bevontam. Natúr marcipánt kinyújtottam és bevontam vele a tortát. A leeső marcipándarabokat piros színezékkel szineztem és apró szíveket szaggattam belőle. Ezeket vízes kézzel a tortára símitottam.

Íme a végeredmény: