Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Tobozfenyő

Egyik őszi kirándulásunk alkalmával gyűjtöttünk egy szatyornyi tobozt.  El is felejtkeztem róla, míg néhány hete, mikor a tárolóban rendet tettem, rátaláltam.

Némi kutakodás után két olyan ötletet találtam, amit a közelgő karácsony alkalmával kisebb gyerkőccel is könnyen megvalósíthatunk. Végül aztán nálunk most nem került rá sor, de jövőre biztosan elkészítjük.

Karácsonyfa tobozból

Ezen az oldalon találtam az ötletet, érdemes körülnézni, mert nagyon sok, apró gyerekkezekkel megvalósítható dolgot találhatunk.

Ehhez a karácsonyfához csak zöld (akril) festékre, ragasztóra és pici díszekre van szükségünk: pl. különböző formájú papírkonfetti, ezt formakiszúróval magunk is elkészíthetjük, apró gyöngyök, csillámpor stb.

Én a kész fenyőt vagy egy szép zsinórral, szalaggal felfüggeszteném, vagy  állódísznek megpróbálhatjuk félbe vágott boros dugóra ragasztani.

Angyal tobozból

Egy fagolyót vagy hungarocell gömböcskét ragasztunk a tobozra. Utána hagyhatjuk a toboz színét natúran, de kedvünk szerint le is festhetjük, mondjuk arany, ezüst vagy fehér színűre.

Megrajzoljuk az arcát. Hajat készítünk fonalból vagy vattapamacsból, esetleg zseníliadrótból.

Szárnya lehet papírból, tollból, filcből, levélből, széles szalagból.

(Kép forrása itt.)