Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Túrós-tejszínes epertorta

Nagy kedvenc nálunk ez a fajta torta, bár kivételesen készült eperrel, inkább ribizlivel a tetején szeretjük.

Így készül:

Az aljára két tojásból piskótát sütök (2 tojás, 2 púpos evőkanál liszt, 2 csapott evőkanál cukor) egy kerek levehető karimájú tortaformában. Mi úgy szeretjük, ha nagyon vékony a tészta, lehet 3 tojásból is, ha valaki vastagabbat szeretne.

A krémhez 4-5 dl tejszínt kemény habbá verek. A növényi tejszínek vagy a cukrászhab készítmények önmagukban is nagyon kemények lesznek, de én állati tejszínt szoktam használni, ahhoz kell habfixáló, különben nagyon lágy marad a tejszín. A felvert habot 25 dkg túróhoz keverem. Cukrot nem nagyon szoktam beletenni, általában csak egy csomag vaníliás cukrot használok. De ízlés szerint lehet bele többet rakni. Lehet variálni a túró és a tejszín arányát is.

A kihűlt piskótára visszateszem a tortaforma karimáját. Az epresnél kiraktam a forma oldalát félbevágott eprekkel és úgy simítottam bele a tejszínes-túrós krémet, majd a tetejét is telepakoltam eperrel ( a ribizlisnél értelemszerűen csak a tetejére kerül gyümölcs).

Végül pedig elkészítettem a zselét és ráöntöttem a gyümölcsre.

Mint az elején említettem, nálunk ribizlivel jön be igazán, mert a ribizli savanykás íze nagyon jól illik a tejszínes-túrós krémhez.