Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Zabpelyhes keksz

Egy baráti összejövetel alkalmával kóstoltam ezt a kekszet. Omlós, ropogós, benne finom csokidarabok, hmm…

A lelkesedésem csak tovább nőtt, mikor kiderült, hogy zabpehely, barnacukor és teljes kiőrlésű liszt szerepel az alkotó elemei között.

Már rengetegszer elkészítettem, mindig sikere volt, bárhová vittem: a kollégáim éppúgy szívesen fogyasztották, mint kisfiam óvistársai vagy a barátaink.

Csokis- zabpelyhes keksz

Hozzávalók:

  • 15 dkg zabpehely darálva
  • 10 dkg liszt (felesben teljes kiörlésű és fehér, de lehet csak egyfélével is)
  • fél teáskanál fahéj
  • fél teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg csoki (darabokban)
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin
  • 6 dkg kristálycukor
  • 6 dkg barna cukor
  • 1 tojás

Elkészítés:

A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is. A többi
hozzávalót egy külön tálban összekeverjük, majd ehhez adjuk hozzá a vajas masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal kis kupacokat teszünk, majd 175 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Először nagyon jó puha, ha kihűlt, keményebb, kekszesebb.