Zabpelyhes keksz
Egy baráti összejövetel alkalmával kóstoltam ezt a kekszet. Omlós, ropogós, benne finom csokidarabok, hmm…
A lelkesedésem csak tovább nőtt, mikor kiderült, hogy zabpehely, barnacukor és teljes kiőrlésű liszt szerepel az alkotó elemei között.
Már rengetegszer elkészítettem, mindig sikere volt, bárhová vittem: a kollégáim éppúgy szívesen fogyasztották, mint kisfiam óvistársai vagy a barátaink.
Csokis- zabpelyhes keksz
Hozzávalók:
- 15 dkg zabpehely darálva
- 10 dkg liszt (felesben teljes kiörlésű és fehér, de lehet csak egyfélével is)
- fél teáskanál fahéj
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 10 dkg csoki (darabokban)
- 15 dkg puha vaj vagy margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 6 dkg barna cukor
- 1 tojás
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is. A többi
hozzávalót egy külön tálban összekeverjük, majd ehhez adjuk hozzá a vajas masszát. Sütőpapírral bélelt tepsire kiskanállal kis kupacokat teszünk, majd 175 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Először nagyon jó puha, ha kihűlt, keményebb, kekszesebb.