Hóember só-liszt gyurmából
Festék, gyurma, Karácsony, Tél.
A hideg őszi-téli napokon szoktuk leginkább bevetni a só-liszt gyurmát. Egyik évben karácsonyi ajándékként a gyerkőc praclijait nyomtam gyurmába, majd kifestettem és ezt kapta ajándékba a család. De kisfiam is szereti gyúrni, majd szárítás után festeni a kész alkotásokat.
Legutóbb az óviban készítettek egy nagyon aranyos hóembert gyerekek (ha már odakint nem lehet), amit muszáj megmutatnom, mert nagyon ötletes.
A test só-liszt gyurmából készült, a szeme és az orra narancshéjból, kalapkája karikára vágott parafadugó fele, kezében pedig egy darab hurkapálca. Mindezt egy kifestett kockasajtos dobozba ragasztották.
A só-liszt gyurma elkészítése:
- 1 rész liszt
- 1 rész só
- annyi víz, amennyivel jól formázható, viszonylag kemény masszát kapunk
- pici olaj
Jól összedolgozzuk, majd jöhet a gyurmázás!