Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Házi hamburger

Először egy baba-mama találkozón ettem ilyen házi hamburgert és annyira ízlett mindenkinek, hogy rögtön tudtam, hogy én is meg fogom sütni.

A recept Limara blogjáról származik. Eddig bármit sütöttem tőle, mindennek nagy sikere volt, a hamburger zsömle receptje is tökéletes.  Már számtalanszor készítettem és mindig mindenki odáig volt érte:)

Akkor jöjjön a recept.

Hozzávalók:

  • 2 dl langyos tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 40 gr olaj
  • 1 tojás a tésztához + 1 a bucik kenéséhez
  • 100 gr joghurt
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő

Elkészítés:

Először az élesztőt cukrot tejben felfuttatom. Közben minden más hozzávalót egy nagy tálba teszek, végül pedig az élesztős tejet is.  Kenyérsütő híján kézi mixer dagasztó karjával (és némi izommunkával) jól összedolgozom. Mikor már elválik az edény falától, hagyom duplájára kelni.

Kelesztés után a tésztát 10 részre osztom, így egyenként kb. 10 dekás zsömléket kapok. Megformázom a bucikat és sütőpappíral bélelt tepsin kb. még fél órát kelesztem. Felvert tojással megkenem (ekkor meg lehet szórni szezámmaggal is) és előmelegített 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütöm.

A húspogácsát nagyon egyszerűen készítem, általában pulykahúsból. Fél kg. darált húshoz egy kisebb fej apróra vágott hagymát, egy evőkanál mustárt, sót, borsot ízlés szerint és 2-3 evőkanál lisztet keverek. Az így kapott húsos masszát 10 részre osztom, lapos húspogácsákat formázok belőle és pici olajon teflon serpenyőben mindkét oldalán megsütöm.

Megtöltjük a bucikat hússal, zöldségekkel, kechuppal, mustárral… és ehetjük is :) Jó étvágyat!




Hozzászólások

Zsófi
2013. szeptember 15. - 09:27

Elég régen nem csináltam és elfelejtettem a húspogácsa receptjét, emlékeztem, hogy te leírtad itt, és milyen jól tetted:) Viszont az a kérdésem, hogy a húspogácsába nem kell tojás? Úgy rémlik, de lehet, hogy mégsem?

Rea
2013. szeptember 15. - 09:34

Zsófi, így csináltam: fél kg darált pulykahúshoz 1 kis tojás, egy kis fej reszelt (vagy darált) vörös hagyma, 1 evőkanál mustár, pici wouchester szósz (ez nekem általában kimarad), só, bors, 2-3 csapott evőkanál liszt. Összedolgoztatm és annyi darabra osztottam, ahány bucim lett. Teljesen jók voltak az arányok: 10 db buci lett, ehhez 10 db kisebb méretű húspogácsa.

Szólj hozzá!