Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Micimackó jelmez

Fiamnak minden évben határozott elképzelése van, hogy mi szeretne lenni farsangkor. Szerencsére aztán ragaszkodik is a kiválasztott dologhoz és nem gondolja meg magát.

Micimackós rajzfilmek imádatától egyenes út vezetett a Micimackó jelmezig. Mivel az óviban gyakorlatilag egész nap a jelmezben vannak, valami olyan megvalósításra volt szükség, ami kényelmes, nem zavaró, jól tud mozogni benne. El is vetettem a bérlés lehetőségét: nem csak az ára miatt, hanem mert csak olyan jelmezeket láttam, ahol Mici pocija ki van tömve és felvéve a jelmezt, elég nehézkes benne a mozgás.

Minimális kézügyességgel és némi türelemmel házilag is szuper állatjelmezeket tudunk készíteni.

Fogtam egy kezeslábas pizsit, annak mintájára (a gyermek méreteit figyelembe véve) megrajzoltam a szabásmintát, amit aztán átrajzoltam kimosható filccel a megvásárolt anyagra. Az anyagot egy 100 forintos anyagboltban vettem (nem 100, hanem 299 Ft/m árért).  Vékony, rugalmas pamut anyag, hosszabb idejű viselésre tökéletesen alkalmas.

A kivágott részeket értelemszerűen összevarrtam géppel, de kézzel is csinálhatjuk, persze úgy lényegesen több idő. A zipzár kicsit macerásabb, de nem megoldhatatlan és nem számít, ha nem teljesen tökéletes.

A fejrészre kapucnit csináltam, amihez egy mellény kapucniját vettem alapul. Ezt akár úgy is megcsinálhatjuk, hogy kötőt teszünk rá és nem varrjuk a kezes lábashoz. Én azért választottam a kapucnit, hogy bármikor le és fel tudja venni és ne hagyja el.

Ezután már csak a finomítások jönnek, farkincát és füleket felvarrni, illetve egy piros pólót felhúzni.

Mivel ez a jelmez teljesen ” tömés” nélküli, a Micimackónk nem olyan dundi, de így is felismerhető:-)

Ezzel a módszerrel egy csomó fajta jelmezt tudunk készíteni, csak megfelelő anyag és kiegészítők kellenek hozzá.