Keresés

Utolsó bejegyzések

Alkalmak

Évszakok

Ötletek

Technikák

Sütipecsét

Több gasztroblogon találkoztam már sütipecséttel és nagyon fájt is egyre a fogam. Aztán Elif blogján nagyszerű ötletre bukkantam: sk sütipecsét süthető gyurmából.

Lapult itthon egy csomag süthető gyurma (korábbi lelkesedésből származó beszerzés, de végül nem használtam fel), itt volt az ideje, hogy valamit kezdjek is vele.

Elif blogján részletes leírás van a készítésről fázisfotókkal. Nem egy nagy ördöngösség, nem is annyira kézügyesség, mint inkább türelem és kitartás szükséges az elkészítéséhez.

Először egy papíron megterveztem a pecsétet. Körberajzoltam belülről azt a kiszúrót, amit használni szeretnék, majd ráírtam/rajzoltam a mintát. A gyurmát kb. 3-5 mm vastagra kinyújtjuk, először kivágjuk belőle éles késsel a kiszúró formáját, majd kb. fél-1 mm széles csíkokat vágunk le. A csíkokból a tervezett mintát kialakítjuk. Elég csak óvatosan picit rányomni a mintát az alapra, kisütés közben kellőképpen odaragad. Ha elkészültünk, a gyurmát a hozzá való útmutató alapján kisütjük.